1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-2

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-2
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.06.2021
Düzenleme: 26.06.2021 11:58
3.628
A+
A-

Sınava başlamak için adınızı yazıp ileri tuşuna basınız.

Adınız
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, aşağıdaki ifade hangi ilke ile ilgilidir?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre: “Fertlerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyunca devam etmesi esastır. Gençlerin eğitimi yanında, hayata ve iş alanlarına olumlu bir şekilde uymalarına yardımcı olmak üzere, yetişkinlerin sürekli eğitimini sağlamak için gerekli tedbirleri almak da bir eğitim görevidir.”

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre, aşağıda yer alan açıklamalar Türk millî eğitiminin temel ilkelerinden hangisini tanımlamaktadır?

I. Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır.

II. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi Türk Milli Eğitimi’nin temel ilkelerinden biri değildir?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre: “Yöneltme ………başlar; yanılmaları önlemek ve muhtemel gelişmelere göre yeniden yöneltmeyi sağlamak için ortaöğretimde de devam eder.” 1739 sayılı kanuna göre, Boş bırakılan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi getirilmelidir?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitimin amaç ve görevlerinden birisi değildir?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre “okul açma yetkisi” ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Öğretmenlerin kariyer basamaklarında yükselmeleri 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile düzenlenmiştir. 1739 sayılı kanuna göre, sınava katılan adayların değerlendirilmesinde esas alınan aşağıdaki ölçütlerden hangisinin puan oranı ’dir?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre “Türk toplumunun genel seviyesini yükseltici ve kamuoyunu aydınlatıcı bilim verilerini sözle, yazı ile halka yaymak ve yaygın eğitim hizmetlerinde bulunmak.” hangi eğitim kurumunun amacıdır?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, ”Maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin en yüksek eğitim kademelerine kadar öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla parasız yatılılık, burs, kredi ve başka yollarla gerekli yardımlar yapılır. Özel eğitime ve korunmaya muhtaç çocukları yetiştirmek için özel tedbirler alınır.” ifadesi hangi ilke ile ilgilidir?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, “askeri maksatlarla açılacak okullar hariç, bu kanun hükümlerine aykırı hiçbir eğitim faaliyetinde bulunulamaz” ifadesi aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.