1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-4

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-4
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.06.2021
Düzenleme: 26.06.2021 11:58
3.473
A+
A-

Sınava başlamak için adınızı yazıp ileri tuşuna basınız.

Adınız
Aşağıda 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun hangi temel ilkesi açıklanmıştır?

Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayrımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre aşağıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

“Yöneltme …… başlar; yanılmaları önlemek ve muhtemel gelişmelere göre yeniden yöneltmeyi sağlamak için ……de devam eder.”

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri arasında yer almaz?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre, Aday öğretmenlik süresi sonunda yapılan yazılı/sözlü sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler hakkında nasıl bir uygulama yapılır?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan “Fertler, eğitimleri süresince, ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda çeşitli programlara veya okullara yöneltilerek yetiştirilirler.” İfadesi aşağıdaki hangi temel ilkeyi açıklamaktadır?

Öğretmenlerin kariyer basamaklarında yükselmeleri 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile düzenlenmiştir. 1739 sayılı kanuna göre, sınava katılan adayların değerlendirilmesinde esas alınan aşağıdaki ölçütlerden hangisinin puan oranı ’dir?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre, ilköğretimde rehberlik servislerince, ortaöğretimde devam edilebilecek okul ve programların hangi mesleklerin yolunu açabileceği ve bu mesleklerin kendilerine sağlayacağı yaşam standardı konusunda tanıtıcı bilgiler verilmesi çalışmaları ne zaman yapılır?

“Ortaöğretim kurumlarına, eğitim programlarının hedeflerine uygun düşecek şekilde hazırlık sınıfları konulabilir.” ifadesi, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre Türk Millî Eğitiminin Temel İlkelerinden hangisiyle ilgilidir?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitimin amaç ve görevlerindendir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.