1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-5

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-5
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.06.2021
Düzenleme: 26.06.2021 11:58
3.774
A+
A-

Sınava başlamak için adınızı yazıp ileri tuşuna basınız.

Adınız
Fertlerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyunca devam etmesi esastır. Yukarıdaki ifade Türk Milli Eğitiminin temel ilkelerinden hangisine karşılık gelmektedir?

Maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin en yüksek eğitim kademelerine kadar öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla parasız yatılılık, burs, kredi ve başka yollarla gerekli yardımlar yapılır. 1739 sayılı kanuna göre, Yukarıdaki ifade Türk Milli Eğitiminin temel ilkelerinden hangisine karşılık gelmektedir?

I. Okul öncesi
II. İlköğretim
III. Yükseköğretim

1739 sayılı kanuna göre, Yukarıdakilerden hangisi/leri örgün eğitim kurumlarındandır?

Rehberlik öğretmenleri tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilir. 1739 sayılı kanuna göre, belirtilen durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri kaç aydan az olamaz?

Fertler, eğitimleri süresince, ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda çeşitli programlara veya okullara yöneltilerek yetiştirilirler. 1739 sayılı kanuna göre, Yukarıdaki ifade Türk Milli Eğitiminin temel ilkelerinden hangisine karşılık gelmektedir?

Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Yukarıdaki ifade Türk Milli Eğitiminin temel ilkelerinden hangisine karşılık gelmektedir?

Mecburi ilköğrenim çağına gelmemiş çocukların eğitimini kapsar. Bu eğitim isteğe bağlıdır. 1739 sayılı kanuna göre, Yukarıda ifade edilen örgün eğitim kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

1739 sayılı kanuna göre, Aşağıdakilerden hangisi ilköğretimin amaçlarından biri değildir?

1739 sayılı kanuna göre, Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli Hazine mülkiyetindeki taşınmazların Milli Eğitim Bakanlığı ile mutabık kalınarak tahsislerini kaldırmaya aşağıdakilerden hangisi yetkilidir?

Ortaöğretim kurumlarının öğrenim süresi, uygulanan programın özelliğine göre, .......……….tarafından tespit edilir. 1739 sayılı kanuna göre, Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.