1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-3

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Test-3
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.06.2021
Düzenleme: 26.06.2021 11:58
3.590
A+
A-

Sınava başlamak için adınızı yazıp ileri tuşuna basınız.

Adınız
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre vatandaşlara “Toplu yaşama, dayanışma, yardımlaşma, birlikte çalışma ve örgütlenme anlayış ve alışkanlıkları kazandırmak” aşağıdakilerden hangisinin görevleri arasında yer alır?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre Ortaöğretim, ilk öğretime dayalı, en az kaç yıllık öğrenim veren kurumlardır?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre ’’İlköğretim kurumlarından sonraki eğitim kurumlarından vatandaşlar ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde yararlanırlar. ‘’ ifadesi aşağıdaki hangi temel ilke ile ilgilidir?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre “Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.” cümlesi aşağıdaki Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerinden hangisidir?

1739 Sayılı milli eğitim temel kanununa göre, “Gençlerin eğitimi yanında, hayata ve iş alanlarına olumlu bir şekilde uymalarına yardımcı olmak üzere, yetişkinlerin sürekli eğitimini sağlamak için gerekli tedbirleri almak da bir eğitim görevidir.” İlkesi aşağıdakilerden hangisidir?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre, her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamak aşağıdaki kurumlardan hangisinin amaç ve görevlerindendir?

“Fertlerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyunca devam etmesi esastır. Gençlerin eğitimi yanında, hayata ve iş alanlarına olumlu bir şekilde uymalarına yardımcı olmak üzere, yetişkinlerin sürekli eğitimini sağlamak için gerekli tedbirleri almak da bir eğitim görevidir.” ifadesi 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun aşağıdaki ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre aday öğretmenler en az kaç yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla yapılacak yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanırlar?

1739 sayılı kanuna göre, “Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak.” ifadesi aşağıdaki eğitim kademelerinden hangisinin amaçlarındandır?

Test Bitti. Cevaplarınızı kontrol edebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.